Свет
20. September 2017 - 19:28

Ураганот Марија го пустоши Порторико

Ураганот Марија стигна до Порторико со јачина од четврта категорија.  Ветерот се движи со бризна од 230 километри на час. 

Пред налетот на Марија, властите издадоа наредба за евкуаицја на над 70 000 луѓе. 

Претходно Урганот го погодои островот Доминика и предизвика голема материјална штета.