Македонија
15. May 2018 - 19:30

Универзалната сала ќе биде реконструирана по решение изготвено од минатата градска власт

По пет децении постоење, вратите на Универзална веќе две години се затворени.. Објектот е во очајна состојба и му е потребна реконструкција.. Претходниот проект не се реализираше.. Сегашните власти ветуваат обнова ама не откриваат колку ќе чини..

Објектот на Универзална е подигнат по земјотресот во 63-тата.. Во неговата изградба учествувале 35 држави.. Салата има капацитет од 1.600 седишта..

Реконструкцијата е предвидено да почне идната година.. Градот Скопје и Министерството за култура ќе го финансираат прокетот..