Балкан
16. March 2016 - 16:56

УНХЦР: Над еден милион бегалци влегле во Грција од почетокот на 2015 годината

Повеќе од еден милион бегалци и мигранти влегле во Грција преку копно и море од 1 јануари 2015 година, соопшти денеска Високиот комесаријат на Обединетите нации за бегалци (УНХЦР),

Според УНХЦР, повеќе од 143.500 луѓе, најголемиот број од нив Сиријци, Ирачани и Авганистанци, влегле во Грција од Турција од почетокот на 2016 година до 14 март.