Живот
11. November 2016 - 13:34

Уловиле џиновска змија за која мислеле изела теле но кога ја распарале останале шокирани!

Жителите на едно село во Нигерија убиле џиновска змија за која се верува дека изела теле, а кога ја распарале се шокирале затоа што носела стотина јајца.

Ја убиле затоа што верувале дека се хранела со доботикот кој го чувале фармерите, но сепак, се испоставило дека носи јајца.

Откако ја распарале пронашле многу јајца кои во оваа држава се сметаат за редок деликатес.

Иако не е утврдено за која змија станува збор по големината се верува дека станува збор за  анаконда или афрички питон.

Корисниците на социјалните мрежи кои ја виделе фотографјата со распараната змија немале големо сочувство за нејзината состојба.

Коментарите биле сурови и сите се сложиле дека е подобро што нема да роди многу помали змии.

Имено фармерите во една прилика убиле труден питон и во нејзе нашле млада змија  долга дури метар и половина, откако ја пораснала била долга повеќе од седум метри.