Свет
14. February 2018 - 14:37

Украински блогер открива: Богаташи од Западот доаѓаа во Донбас да ловат живи луѓе, плаќаа дебело да убиваат живи мети!

На самиот почеток од сударот во Донбас, богати луѓе од западните земји платиле сериозни пари (веројатно на властите)  за да добијат можност да пукаат  во „живи мети“.

Ова е кажана на каналто „Отворена Украина“ од страна на украинскиот видео блогер и поранешен учесник на операциите во Донбас, Александар Медински.

„Известен сум дека во 2014 година богати луѓе од западните земји, кои имаа многу скапи пушки, дојода во Донбас и платија сериозна сума на пари за да „ловат“ живи луѓе во Донбас“, рече Медински во видео интервјуто.