Бизнис
3. March 2017 - 13:09

Угостителските услуги во февруари пониски за 0,1 отсто

Цените на угостителските услуги во февруари 2017 година, во споредба со јануари 2017 година, се намалени за 0,1 отсто, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Споредено по групи на услуги, намалување е забележано во групата ноќевања за 0,7 проценти. 

Индексот на цените на угостителските услуги во февруари 2017 година, во однос на истиот месец од претходната година, пак, е зголемен за 0,3 проценти. 

Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари - февруари 2017 година, во однос на истиот период од минатата година, е зголемен за 0,4 проценти, додека во однос на декември 2016 година е намален за 0,1 отсто.