Бизнис
19. јуни 2020 - 21:46

Угостителите преку недела ќе работат до полноќ, за викенди до 1 часот после полноќ

Владата на вечерашна седница донесе одлука да се продолжи работното време на угостителските објекти, својот министерот за економија Крешник Бектеши на својот профил на социјалната мрежа Фејсбук, прецизирајќи дека одлуката за продолжување на работното време на угостителските објекти подразбира работа до полноќ во работни денови и до 1 часот после полноќ за време на викенд.

По укинувањето на рестриктивните мерките и отварањето на угостителските објекти, (рестораните и кафеаните) имаа право да работат до 22 часот.