Македонија
20. October 2017 - 16:11

Ученици од Кочани наградени на фестивал во Сремска Митровица

На меѓународниот фестивал на поезија кој се одржа по седми пат во Сремска Митровица, Република Србија,три ученички од Основното училиште „Никола Карев“ добија награди за поетски творби. Денеска претседателот на жирито на овој  меѓународен поетски фестивал  им ги врачи наградите.
 
- Се радувам што годинава на овој меѓународен фестивал на поезијата учествуваа и ученици од Кочани од ОУ „Никола Карев“ заедно со нивните ментори Љупка Стојменова и Гордана Јефтимова. Ннаградените ученици наградите ги добија за литературни творби кои жирито ги оцени како мошне успешни, истакна Недељко Терзиќ,
претстедател на жирито.
 
Наградени ученици од кочанскотро основно училиште се Наде Ефремова, Сандра Наунова и Ели Донева.
 
Инаку на годинешниот седми по ред Мегународен поетски фестивал „Машта и снови“ во Сремска Митровица  учествуваа млади творци од 12 земји од светот.