Живот
23. April 2019 - 12:27

Убиено цело семејство додека чекалo ред за појадок: Целиот крвав лутал по болниците и мртовечниците во Шри Ланка, а потоа ја дознал ужасната вистина

Британецот Бен Николсон го изгуби целото семејство во терористичкиот напад во Шри ланка. 
 
Сопругата Анита Николсо (42), синот Алекс (11) и ќерката Анабела настрадале во редот за доручек во хотелот „Шангри-ли“ кога покрај нив терористот ја активирал бомбата. 
 
Николсон по експлозијата тргнал по потрага за своите најмили.Целиот крвав лутал по улицитем се распрашувал по болницитем, мртовечниците барајчи било каква трга за своето семејство.
 
По нападот, Бен не можел да ја најде жената ни децата и отишол право во мртовечница, каде го пронашол и телото на својот син Алекс. 
 
- Го видов како избезумено лута по ходниците од болницата, целиот крвав. Одеше горе-доле, Зборуваше со мене два пати, ме праша за неговото смејество. Иако имаше крв насекаде  не беше повреден, имаше само мали расекотини на увото и носот. 
 
Не трчаше, ниту плачеше. Беше во шок, само зборуваше за женаата и децата. Ни беше жал за него, но ние бевме опкруѓжени со толку мртви и повредени луѓе, што немавме време за подолг разговор со него. 
 
Набрзо ја напуштил болницата, вели шефот на Брзата помош.
 
 
- За жал брзо се дозна дека меѓу осуммината Британци  е и неговото тричлено семејство. Неговата ќерка и жена биле прогласени за мртви пред да го најдат синот Алекс во полицската мртовечница, изјавил судскиот адвокат кој помогнал мна Британецот да ги пронајде своите сакани. 
 
Бен и Анита работеле во Сингапур како адвокати, а на Шри Ланка заедно со децата дошле на одмор.