Loading Video...
Свет
23. March 2018 - 23:28

Убиен напаѓачот кој уби две лица во заложничка драма во Франција

Француската полиција го ликвидира мажот кој уби две лица и рани три во градот Треб. Пред да биде застрелан, напаѓачот прво  пукаше и рани полицаец. Потоа влезе во еден супермаркет, пукаше кон  присутните, и  два часа ги држеше како заложници.  Во објектот во тој момент имало најмалку 12 луѓе. Напаѓачот велел дека е член на ИД. За време на преговорите со полицијата за да се предаде барал да биде да биде ослободен Салах Абдеслам, кој во 2015 година изврши напад во Париз во кој загинаа 130 луѓе.инцидентто во ТРеб  е терористички чин изјави премиерот Едуард Филип.