Македонија
24. July 2017 - 13:35

Убава вест за оние кои патуваат

 
Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози. Интензитетот на сообраќајот на патните правци надвор од градските средини е зголемен. На граничните премини нема подолги задржувања. Оваа информација се однесува само за македонската страна на премините.
 
Моменталното задржување на патничките возила на граничните премини е до 30 минути.
 
Поради летната туристичка сезона, можни се и подолги задржувања на поедини гранични премини и наплатни рампи.