Фудбал
9. March 2016 - 16:32

У-16: Седумката во мрежата на Црногорците (Видео)

 

https://

 

Репрезентацијата на Македонија до 16 години во контролен дуел ја совлада Црна Гора убедливо со 7-0. Четири гола постигна Дејан Кулушевски, по еден Никола Спасов, Бојан Колевски и Емир Скендери.

За Македонија настапија: Мите Секулов (Малик Зибери); Марко Шимуновиќ (Леонид Мијаковски), Филип Антовски (Кристијан Додевски), Филип Стојаноски (Бесник Ферати), Ангел Страторски (Стефан Симоновски), Никола Спасов (Аднан Талевиќ), Дејан Кулушевски (Васил Крстев), Дарко Чурлинов, Бојан Колевски (Алтин Сефо), Енис Фазлагиќ, Лука Трајковски (Емир Скендери).