Интернет
19. January 2016 - 11:34

Твитер не работи ширум светот

Социјалната мрежа Твитер во моментов не работи во целиот свет, како ни апликацијата на таа мрежа за мобилен телефон.

На веб страницата на Твитер се наведува дека станува збор за технички проблеми и оти наскоро ќе бидат решени.

Раша Тудеј пренесува дека станува збор за глобален проблем и дека корисниците од Холандија, Обединетите Арапски Емирати, САД и други земји ширум светот пријавиле дека не можат да пристапат кон мрежата.

Милиони компании и поединци го користат Твитер за да споделат куси пораки, фотографии и снимки.

Минатата година Твитер пријави дека има околу 500 милиони корисници, од кои 302 милиони активни.