Бизнис
11. December 2017 - 9:38

Турската економија со раст од 11,1 отсто

Турската економија регистрира раст од  11,1 отсто во третото тримесечие од годината. Зголемувањето е на годишно ниво.

Во второто тримесечие растот беше 5,1 отсто.  Раст беше регистриран и во првите три месеца од оваа година од пет на 5,2 отсто.