Балкан
12. October 2015 - 11:01

Турција презема вонредни мерки за безбедност по нападот во Анкара

Турскиот министер за внатрешни работи Сељами Алтук изјави дека турските власти преземаат вонредни мерки за безбедност по двојниот самоубиствен напад во Анкара во саботата, кој е најсмртоносниот во модерната историја на земјата, соопшти турсикиот телевизиски канал Си-Ен-Ен-Турк.

Според прокурдската Демократска партија на народите во нападот загинале 128 лица, додека според координативен центар при канцеларијата на премиерот жртвите се 97.