Loading Video...
Свет
18. October 2019 - 17:13

Турција ја обновила офанзивата во североисточна Сирија и покрај договорот со САД за прекин на огнот

Турција  утрово ја обнови воена офанзува потив курдските броци во североисточна Сирија, ден откако постигна договор со САД за привремен прекин на воените дејствија. На средбата со потпретседателот на САД, Пенс  во Анкара,турскиот претседател Ердоган се согласил да ја запре офанизавата на 5 дена, период за кој припадниците на курдската милиција треба да се повлечат од областа на конфликот. Анкара има планови таму да врати дел од сириските бегалци кои во моментов се наоѓаат во камповите во Турција.