Живот
7. јуни 2016 - 14:43

Трпела болки во стомакот бидејќи сите ја одбивале - На ултразвук откриле ужасно нешто!

Ова 22-годишна девојка страдала од сериозен оток на стомакот. Индексот на телесната тежина изнесувал 40, што укажувал на тешка дебелина. Таа имала силни болки во левата страна на стомакот.
 
Посетила неколку лекари и сите и го кажувале истото - причина за болките е прекумерната тежина.
 
Кратко потоа, го запознала д-р Парт Реј.Тогаш тој се посомневал дека има камен во бубрег, но тоа било само почеток.
 
Во нејзиниот стомак имало циста со димензии 26x26x21 сантиметри.
 
Во неа имало 6 литри течност, а за среќа таа можела да биде отстранета само со една интервенција.
 
После операцијата, девојката морала да зема интравенски и орални антибиотици.
 
Обично многу луѓе имаат цисти. Можат да се појават било каде во телото и обично се безопасни. Често минуваат незабележано и без никакви симптоми.
 
Меѓутоа, во некои случаи, како овој, цистите можат да бидат опасни по живот. Со оглед на претходната белодробна емболија, оваа девојак би можела да добие повеќе малигни тумори.
 
Неверојатно е што ниту еден доктор претходно не и направил ултразвук. Секогаш е добро да се слушне мислење повеќе!