Македонија
16. September 2016 - 11:46

Тројца малолетници побегнале од Детскиот дом во Скопје, никаде ги нема месец дена

Социјални работници во ЈУ-Ранка Милановиќ во Полициската станица Гази Баба  пријавиле самоволно заминување на тројца малолетници од нивната установа. Пријавата следувала вчера иако малолетните штитеници ги нема повеќе од 25 дена.

Имено, од 29.август годинава ја нема 17 годишната штитеничка во Домот која тој ден самоволно ја напуштила установата оддалечувајќи се во непознат правец. 

Ден потоа, односно на 30 август, 17 годишен штитеник на Домот, самоволно ја напуштил установата и се оддалчил во непознат правец, најдолго ја нема 15-годишната штитеничка која Домот го напуштила од непознати причини на 20 август.

Полицијата трага по тројцата малолетници.