Македонија
5. August 2021 - 8:23

Тркалезна маса за важноста на Рамковниот договор за помалубројните заедници

Тркалезна маса на тема „Важноста на Рамковниот договор за помалубројните заедници“ ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ).

Поздравни обраќања ќе имаат првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи помеѓу заедниците Артан Груби, вршителот на должноста шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Џефри Голдстин и директорот на АОПЗ, Еран Куртиш.