Македонија
15. February 2016 - 10:03

Тркалезна маса за улогата на Судскиот совет

Тркалезна маса за улогата на Судскиот совет и највисоките судови во заштита на судиите од мешање во нивната независност и за можните влијанија врз судството и клучната улога на мерит системот во изборот на судии денеска ќе се одржи  во Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“. 

На тркалезната маса ќе се обратат претседателот на Судскиот совет Бранко Ушковски, Влатко Самарџиски и Мирјанка Гоцевска Стефановска, членови на Судскиот совет.

Организатор на четвртата тркалезната маса е Судскиот совет на Република Македонија.