Живот
9. February 2016 - 16:20

Трикови кои ќе го олеснат животот на секоја домаќинка, ви треба само сол!

Овие кујнски тајни и трикови нема да ги пронајдете ни во еден кувар, а ќе ви открие како да ја исчистите пеглата, загорена тава, дури и како да изгаснете пожар и сето тоа само со помош на една состоја која сите ја имаме во кујната - сол.
 
Еве како може да се корити кујнскиот сол.
 
1. Дното на пеглата можете лесно да го исчистите така што ќе посолите сол по хартија за печење или весник а потоа ќе поминете со истата низ загреаната пегла.
 
2. Ако ви се случи храната во тавата да направи мал пожар во кујната, само истурете сол директно на оганот, тогаш тој веднаш ќе се изгаси.
 
3. Загорените тави се минато. Истурете сол во водата и остајте да отстои а тогаш измијте.
 
4. Извалканиот сунѓер исчистете го на ист начин. Во сад исполнет со вода истурете сол и оставете го да преноќи, веќе утре ќе биде како нов.
 
На видеото погледнете на каков начин уште можете да искористите сол како најдобро помагало во кујната но и домот.