Македонија
28. July 2017 - 8:20

Трибина за Планот 3-6-9 во делот на локалните избори

Секретаријатот за европски прашања денеска организира трибина „Имплементација на мерките од Планот 3-6-9 во делот на изборите“. 

Трибината ќе ја отвори вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи, кој ќе се осврне на клучните елементи од планот 3-6-9, а кои се однесуваат на претстојните локални избори.

На трибината, која ќе се одржува во Клубот на пратеници, ќе учествуваат и претставници на Државната изборна комисија, Државната комисија за спречување на корупција, Министерство за внатрешни работи, Генералниот секретаријат при Владата, претседателот на Управниот суд Јетмире Ајдини Бошњаку и претставници на граѓанското општество, МОСТ, ЦИВИЛ и „Синергија“.