Живот
15. January 2018 - 18:32

Три најубави женски имиња – значат светлост, мир и убавина

Во морето со прекрасни имиња за деца, родителите навистина имаат мака кога треба да најдат име за своето дете.

За да ви ја олесниме маката, за вас најдовме три прекрасни имиња за женски деца, кои се поврзуваат со личности кои носат мир, светлина и неверојатно се убави.

Станува збор за имиња кои не се толку чести, па ако изберете некое од нив за својата ќеркичка, таа сигурно ќе се разликува од другите.

Аурора

Поетоско име кое има римско потекло. Името означува убавина.

Хелена

Оваа име има грчко потекло, кое означува мир.

Зора

Сосема логично – името симболизра почеток на светлина, а завршеток на темнина.