Свет
25. August 2016 - 20:12

Три лица повредени во судири во Германија

Три лица се повредени во денешните оружени судири, кои избија во источниот дел на Германија, меѓу полицијата и членови на групата Движење на граѓаните на Рајхот, која го оспорува легитимитетот на модерната германска држава.

Според портпаролот на полицијата Улрике Динер, престрелката се случила додека околу 100 полицајци се обидувале да спроведат наредба за исселување на 41 годишен „граѓанин на Рајхот“, во градот Ројден.

Според неговите зборови, тој бил застрелан и тешко ранет. Во судирит и еден полицаец се здобил со полесна повреда на вратот, а друг бил изгризан.