Живот
1. December 2018 - 10:19

Три хороскопски знаци кои обично остануваат осамени

За нив не постои “ние”, туку само “јас”. Како што времето проаѓа, се чини дека оваа ситуација станува се посериозна. Понекогаш тоа зависи од околностите, но понекогаш и хороскопскиот знак може да игра важна улога.

Дознајте што кажуваат ѕвездите и кои три хороскопски знаци имаат најголема шанса да останат осамени.

Близнаци

Кај припадниците на овој знак, карактеристична е љубопитноста и природата на детето. Нивната огромна љубопитност им дава нагон да го истражуваат светот и да запознаат нови луѓе. Како помошни средства ги користат комуникациските вештини и фактот дека секогаш се пријателски настроени.

Близнаците често бираат емотивно недостапни партнери или личности кои се во врска или брак. Тие страдаат многу, но не се откажуваат од идејата дека другата страна ќе се промени. Најголемиот проблем за Близнаците е дека нивната глава е често во облаците, па затоа не изгледаат добро во реалноста. Затоа тие постојано се заљубуваат во една личност која е недостапна за нив.

Лав

Лавот е совршен претставник на огнените знакови, секогаш полн со енергија, забавен и динамичен. Припадниците на овој знак се комуникативни, со што полесно го привлекуваат спротивниот пол. Ова е токму тоа што им овозможува да ја постигнат својата најголема желба – да бидат најсакани и да се восхитуваат. Односите им се често сексуални по природа, иако другата страна очекува повеќе од тоа.

Лавовите лесно ги разбиваат нивните срца и не земаат во предвид, дали го повредуваат однесувањето на некој. Но, како по правило, дури и за нив, секогаш постои личност која е фатална. Всушност, најголемиот проблем е во тоа што Лавот ја сака личноста која што е секогаш до него, но и покрај тоа, мисли дека може да опстојува самостојно.

Водолија

Припадниците на овој знак се многу интелегентни, така што во комбинација со нивниот шарм се непобедливи. Меѓутоа, овие функции не помагаат да се чувствувате среќни и емотивно исполнети. Без разлика колку добро ги советуваат другите во однос на љубовните проблеми, самите себе се доведуваат до пропаст.

Водолијата е јасна од самиот почеток, неговата природа останува во однос да види што ќе се случи при самиот крај. Тие не знаат како да го одложат процесот на партнерство. На  нивниот партнер нема да му смета слободнта мисла и различниот поглед на светот што ги одделува од останатите.

Тие се обидуваат да се прилагодат, но обично бегаат пред да биде предоцна.