Свет
7. September 2018 - 20:55

Трамп: Не сакам да паднам во замка

- Американскиот претседател Доналд Трамп изјави денеска дека отворено гледа на можноста, „под одредени околности“ да седне со истражителите кои истражуваат можна врска на неговата предизборна кампања со Русија, но дека не сака да падне во „замка на кривоклетство“, (лажно сведочење).

- Би го направил тоа под одредени околности. Сметам дека доколку треба да се сретнеме, тоа мора да биде фер состанок. Не сакам да ми наместат замка на кривоклетство, изјави Трамп пред новинарите за време на летот со претседателскиот авион „Ер форс уан