Loading Video...
Свет
1. јуни 2017 - 22:14

Трамп ќе објави дали САД ќе го напуштат Парискиот договор за климатски промени

Доналд ТРамп  вечерва ќе објави дали Соединетите држави  ќе се повлечат од Парискиот договор за борбата против климатските промени. Неодамна американскиот претседател глобалното затоплување го нарече измама.  Вашингтон и Пекинг беа столбовите  на потпишувањето на парискиот договор во декември 2015 година, кога  194  држави се обврзаа на ограничување на глобалното затоплување и намалување на продукцијатга на стакленички гасови. ЕУ и Кина порачаа дека  ќе продолжат со исполнување на договорот и без учество на САД.