Loading Video...
Свет
15. January 2018 - 19:28

Трамп: Јас не сум расист

Американнскиот претседател ги отфрли  обвинувањата  за расизам од ОН кои уследија откако Вшаингтон пост објави дека ТРамп ги нарекол Хаити и африканските земји ѓубре од држави.  Јас не сум расисит порача Трамп од неговиот голф клуб  на Флорида.

-Не, Не.Јас не сум расист. Јас сум најмалку расист од сите луѓе кои досега сте ги интервјуирале.

Навредливиот коментар, Трамп го кажал на состанок зад затворени врати со неколку републикански и демократски сенатори, а  излезе во јавноста  откако некои сенатори го пренеле на весникот  Вашингтон пост.