Македонија
9. August 2016 - 11:09

Трајановски во Инџиково -водните пумпи пристигнаа, АРМ започнува со достава по куќи

Дел од новите 1.000 водни пумпи кои се набавија за побрзо да му се помогне на поплавеното население утринава пристигнаа.

На терен во скопско Инџиково се наоѓа и градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски кој информира дека припадниците на АРМ ќе започнат со дистрибуција на водните пумпи. Освен во Инџиково пумпи ќе се достават до сите поплавени населби кои имаат потреба од истите.

vodni pumpi

vodni pumpi2