Џет-Сет
19. October 2018 - 14:04

Трагедија во домот на хрватската пејачка Маја Шупут

 
 
Познатата хрватска музичка ѕвезда деновиве ги живее најтешките мигови во својот живот надвор од музиката и професијата.
 
Имено таткото на пејачката Маја Шупут почина по тешката битка со болеста со која се мачеше во изминатите три години.
 
Некогашниот успешен музички менаџер Борис Шупут кој е заслужен за почетокот на кариерата на неговата ќерка, во 2003-та година доживеа тешка сообраќајна несреќа од која никогаш не се опорави.
 
-Вчера се опростивме од мојот татко. Беше болен последниве 16 години, а последните три сакам да ги избришам од моето памтење бидејќи беа претешки. Сега конечно е слободен, конечно свој. Ако постои друг свет, сега тој договара концерти, горе би можело да биде многу весело. Мојот татко кој жареше и палеше се до кобната 2003-та година сите го знаеја, тој ја обожаваше својата работа и својот начин на живот… стои во дел од Инстаграм постот на пејачката која емотивно се прости од својот татко.