Балкан
7. November 2016 - 19:22

ТРАГЕДИЈА: Убиено 16 годишно девојче - деца го нашле нејзиното тело

Безживотно тело на 16 годишно девојче е пронајдено во понеделникот околу 7 часот кај железничката станица во местото Кошка, во близина на Нашице.

Според неслужбените информации, пронајдената мртва девојка е А.Б. од Кошка. Недалеку од местото на кое е пронајдена се собрала група на млади кои се враќале од училиште.

Тие изјавиле дека децата биле запрепастени со фактот дека некој ја убил девојката која ја познавале.Тие додаваат дека таа била мирна и повлечена и дека имале свое друштво со кои го поминувала времето. На никого не му е јасно зошто тоа го направил некој.

Според неофицијалните информации, телото на тинејџерката го пронашле децата во понеделникот околу 7, кога тргнале кон школскиот воз. Неофицијално девојката е убиеана со ладно оружје.