Балкан
7. July 2017 - 23:31

Трагедија: Се удави младо момче

26-годишен Коста Стевановиќ од Черевица Србија , се удавил вчера во Дунав во местото викано Поторај.

Српски Блиц дознава, дека Коста не знаел да плива, па со неговата девоја пробал од камениот дел кој служи за стоење да помине, до делот каде што имало песок, поради ниското ниво на водата.

Најверојатно се лизнал и паднал во водата каде ја повлекол и девојката која ја држел за рака.

На помош му дошле неколку луѓе кои пробувале да ги спасат но жал успеале да ја спасат само девојката а Коста не успеале да го извадат, па неговото тело е забележано од еколку локални рибари.