Свет
30. January 2017 - 16:46

Трагедија - Несреќно момче заминало во странство да вози камион и по првата тура го загубило животот

 
 
Станиша Пуриќ (23) од Србија, настрадал пред два дена во Русија, кога на неговиот камион, додека стоел на патото, налетал ладнилник на руски превозник, која претекнувал друго возило и го усмртил на лице место.
 
Несреќното момче на работа во Русија отишол на 15. јанурари и ова било неговата прва самостојна тура со камионот.
 
Претходно неколку пати со колега минувал низ таа дестинаија за да го запознае добро теренот, а како што вели неговиот чичко Зоран Илиќ, отишол таму со желба да заработи некој денар.