Живот
17. јуни 2017 - 21:43

Трагедија: На тригодишно девојче лекарите му извадиле 2 заба и 2 му поправиле, умрело за половина час

Тригодишно девојче од Калифорнија почина по обична забарска интервенција.

Девојчето во понеделникот е однесено на лекар, кога и се извадени 2 заби, а два пломбирани, по што починало.

Родителите останале без одговор од клиниката во која и била направена интервенција врз девојчето, зошто и тие самите не знаеле што тргнало на лошо.

-Мојата ќерка беше здраво дете. Ја однесов на лекар да ги среди забите, а половина час потоа почина, рече очајната мајка Арасели Авила.

Foto: Twitter/Kay Recede FOX40
 
По повод овој случај ќе биде покрената истрага, а поради специфичните околности по кои дојде до смрт на девојчето, детали од истрагата нема да бидат достапни за јавноста.