Балкан
27. March 2019 - 13:01

Трагедија кај Урошевац: Пронајдено обесено тело на дете (13) во близина на семејната куќа, родителите пријавиле во полиција

Дете од 13 години во раните утрински часови во вторникот е пронајдено обесено во близина на својата семејна куќа во селото Сојево во општина Урошевац.

Случајот сега го истражуваат полициските инспектори од Косово. Врз безживотното тело на 13-годишното дете е извршена обдукција и е предадено на семејството за погреб.

Денеска во текот на денот ќе се изврши погребот на детето, кое на трагичен начин се обесе пред својата куќа.

Семејството кое го пронашло, повикало полиција која сега го истражува случајот.

„Денеска околу 18.30 часот е пронајдено 13-годишно дете за кое постои сомневање дека се обесило. Семејството случајот го пријави во полиција, а докторски тим констатираше смрт. Жртвата е од село Сојево во општината Урошевац. Телото на жртвата е предадено на семејството за да се извршат погреб“, изјаво за Газета Експрес Басри Шабани, поручник од станицата на Регионалната полиција во Урошевац.