Балкан
1. April 2016 - 10:43

Трагедија: Девојче (15) скокна од мост поради лоши оценки

Лекарите од Ургентниот центар се борат за животот на девојчето Л.К.(15) од Обреновац, кое вчера скокна од Бранковиот мост право на тротоар.

Никој од нејзините другари не можел да го каже мотивот поради кој го направила тоа, наведувајќи само дека не била задоволна од своите оценки.

-Скокна од висина од 20 метри и се здоби со тешки повреди. Веднаш е оперирана и се наоѓа во животна опасност, велат во Ургентниот центар.

Обреновчанакта Л.К. одела во училиште во Белград и досега не покажувал склоност кон самоубиство.

Инаку, за помалку од 24 часа ова е втор случај на самоубиство на млад човек со скок. Завчера девојка од Нови Сад се самоуби поради невозвратена љубов.