Балкан
18. April 2016 - 18:24

Тоа што и го направил убиецот на пејачката сме го виделе само во филмовите

Белградската полиција од ден во ден од мештаните добива нови информации во врска со убиството на пејачката Јелена Марјановиќ, но се уште не влезе во трагата на убиецот. 

како што пишуваа Еспресо.рс убиецот наводно би можело да биде затвореник кој бил во наводна врска со трагично настраданата пејачка, земал слободен викенд и го извршил убиството. 

Оружјето со кое е Јелена убиена е уништено. Убиецот палката ја запалил. 

- Судејќи по сето ова, убиството било планирано. Убиецот ја пратил Јелена точно ги знаел сите нејзини навики. Интересно е тоа што водел сметка на тоа да не остави своја ДНК трага и да изгледа како совшрено убиство, објаснува соговорникот за Еспресо.рс. 

Ројко го поминал полиграфот, па сопругот на пејачката станува првоосомничен за злосторството. 

- Сите овие податоци, поготово бришење на ДНК, укажуваат на тоа дека убиецот многу добро знаел што прави, што не би било невозможно да не е во прашање професионален ликвидатор или некој кој веќе има криминално искуство.