Loading Video...
Свет
5. February 2018 - 17:08

Тешко и оди на Меркел со преговорите со социјадемократите за формирање коалициона влада

Конзервативците на германската канцеларка Меркел  и социјалдемократите не успеаја да постигнат договор за фомирање коалициона влада до 4 февруари, рок кој самите   си го поставија.

Преговорите  продоложуваат. Се уште има разлики околу  некои прашања истакнаа Меркел и Шулц.

Доколку не биде постигнат  договор, Меркел ќе мора да се одлучи меѓу четвриот мандат на канцелар на чело на малцинска влада или за одржување на нови избори.