Здравје
16. March 2017 - 13:27

Терапија со јајца од јапонска препелица

Јајцата од јапонска препелица потекнуваат од источна Азија и претставуваат природен лек за разни болести во човековиот организам.
 
Лековитите јајца од јапонска препелица содржат многу витамини и минерали, а меѓу нив издвојуваме: 0,5 мг калциум; 2,2 мг фосфор; 3,8 мг железо; 3 мг витамин А; 0,1 мг витамин Б1 и 0,8 мг витамин Б2.
 
Едно јајце од препелица во себе содржи: 74,6% вода; 13,1% белковини; 11,2 % масти и 1,1 % минерали и останати ензими.
 
Јајцата од јапонска препелица успешно се употребуваат во лекувањето на многу болести па ќе споменеме дека се добри за лекување на висок крвен притисок, бронхијална астма, мигрена, зголемен холестерол, дијабетес, чир на желудникот и дванаесетпалечно, последици од срцев инфаркт, анемија и запушени крвни садови.
 
Јајцата од јапонска препелица се препорачуваат и за деца во развој и деца кои имаат послаб апетит. Исто така, им се препорачуваат на луѓе за закрепнување после тешка болест или операција. Искуствата на многумина говорат дека овие јајца навистина имаат позитивно влијание и врз потенцијата кај мажите.
 
Болести кај кои се препорачува консумирање на лековитите јајца од јапонска препелица, како и нивниот потребен број, се:
 
1080 парчиња јајца за лекување на тумор на мозок;
1080 парчиња јајца за зголемен физички напор на кој лицето е изложено
240 парчиња јајца за лекување на туберколоза,
240 парчиња јајца  за лекување на последици од срцев удар,
240 парчиња јајца за разубавување на тенот,
240 парчиња јајца за лекување на гастритис,
240 парчиња јајцаза лекување на потежок облик на астма,
240 парчиња јајца за лекување на бронхијална астма,
240 парчиња јајца за лекување на мигрена,
240 парчиња јајца за лекување на артериосклероза,
240 парчиња јајца за лекување на зголемен холестерол,
240 парчиња јајца за регенерирање на организмот,
240 парчиња јајца за лекување на дијабетес,
240 парчиња јајца за лекување на нервни болести,
240 парчиња јајца за лекување на анемија,
240 парчиња јајца за подобро памтење,
240 парчиња јајца за закрепнување после операција,
120 парчиња јајца за лекување на висок крвен притисок,
120 парчиња јајца за лекување на чир на желудникот,
120 парчиња јајца за подобрување на крвта и
120 парчиња јајца за нередовно празнење на цревата.
 
Лекувањето со јајца од препелица е едноставно, потребно е да се јадат сирови, односно да се испие содржината од јајцето.