Loading Video...
Балкан
24. October 2018 - 16:36

Тензии на граница, мигранти од БиХ насилно се обиделе да влезат во Хрватска

Околу 250 мигранти од Босна и Херцеговина се обидоа  насилно да ја преминат  границата со Хрватска. 

Босанската полиција соопшти дека  Мигрнатите  го пробиле  првиот полициски  кордон  на граничниот премин Маљевац при што неколкумина се повредени.  

Мигрантите преку Хрватска сакаат да продоложат кон западните земји. 

Хрватските специјалци  стационирани на границата  ги предурпедија дека нема да им дозовлат да влезат во земјата.