Балкан
19. May 2022 - 16:32

Телото извлечено од Дунав е на Матеј Периш, обдукцијата покажа ненасилна смрт

Телото кое вчера беше извлечено од Дунав во Белград е на исчезнатиот Матеј Периш од Сплит, потврди обдукцијата соопшти српското Министерство за внатрешни работи.

Според прелиминираните наоди од обдукцијата, смртта настапила по ненасилен пат.

27-годишниот хрватски државјанин исчезна во Белград ноќта помеѓу 30 и 31 декември мината година, кога ги оставил своите пријатели во клубот Готик.