Живот
17. January 2020 - 11:39

Телохранителите на Путин имаат пиштол кој пробива панцир на оддалеченост од сто метри

За ова оружје е направен куршум со калибар 9x21 милиметар. На оддалеченост од сто метри, Сердјуков пробива листови од титаниум со дебелина од 1,4 милиметри или четири милиметри челични лимови

Кога презимето на Сердјуков се споменува во Русија, многумина прво мислат на поранешниот министер за одбрана, Анатолиј, кој беше министер за одбрана од 2007 до ноември 2012 година, кога беше отпуштен поради финансиските скандали на неговите соработници. Но, во Русија има уште еден Сердјуков кој сигурно ќе биде запаметен долго време, бидејќи тој го конструираше најомилениот пиштол на светот што го носат телохранителите на Путин, како и луѓе од „специјалните служби“ на Русија.