Џет-Сет
31. August 2016 - 14:09

Тажно: Откриено зашто Мајкл Џексон направил толку операции!

Поп иконата Мајк Џексон освен по своите хитови, остана запамтен и како јавна личност со најмногу операции со кои ја избели својата кожа. Некои поради овој негов потег го обвинуваа, а кога ќе ја слушнат оваа приказна дефинитивно ќе се покајат.

Лекарот на Мајкл, Конард Мареј ексклузивно за „BANG Showbiz“ откри дека Мајкл ја избелил својата кожа за да ги избрише од сеќавање сите навреди  кои ги трпел од татко му Џо.

-Мајкл не сакаше да стане белец затоа што знаеше дека неговото музичко изразување е онаково какво што имаат Афроамериканците, но, поради татко му сакаше да побегне од црните физички атрибути. Стариот Џо често го исмеваше поради изгледот и го викаше „црни“, вели докторот и додал дека Мајкл се распрашувал за тоа дали со операција на мозокот може да ги избрише грдите сеќавања.

Поп легендата, која почина на 25 јуни 2009 година, денес би наполнил 58 години.