Живот
8. May 2016 - 12:27

Тажно и болно: Ова е вистината за состојбата на Михаил Шумахер

Долго време немаше никакви вести за Михаил Шумахер. За жал неговата состојба не е подобрена. 

- На Шумахер му е потребно ЧУДО за да преживее, изјавил профеосрот Жан Франсоа Пајен, неуролошки експерт.

 Повикувајќи се на неименувани извори состојбата на Шумахер од ден во ден е се полоша. 

- Напредувањето е болно и неизвесно. Едноставно, треба чудо за да му биде подобро, рекол Пајен. 

Потсетуваме, Шумахер на 29. декември 2013 година се здоби со тешки поврди на главата за време на скијањето во Франција поради што беше во кома, а сега се наоѓа на рехабилитација во Швајцарија.