Живот
5. December 2017 - 16:54

Тажна вест: Почина професор Томислав Чокревски

 Во Скопје денеска почина проф. д-р Томислав Чокревски, универзитетски професор и поранешен министер за внатрешни работи.

Комеморативна седница ќе се одржи утре во Домот на АРМ од 13 часот. 

Чокревски беше министер за внатрешни работи од почетокот на 1996 до крајот на 1998 година.