Џет-Сет
12. March 2017 - 17:10

Тажна вест: Почина пејачката која го испеа светскиот хит

Американската пејачка Џони Слеџ, еден од четирите сестри, кои заедно го испејаа легендарниот хит "We are family", почина на 60-годишна возраст, објавиja влера нејзините блиски роднини.

Пејачката починала вчера во нејзиниот семеен дом, а причината за смрт сеуште не е епозната- истакна нејзиниот менаџер  Биф Ворен

Џони и нејзините сестри Деби, Кети и Ким, ќерки на двајцата уметници, пораснале во Филаделфија и се стекнале со репутација до пеење ритам и блуз седумдесеттите години.

Вистински успех доживеа во 1979 година со песна на албумот "Ние сме семејство", напишана од страна на Нил Роџерс и Бернард Едвардс.

Дури и двете песни се нивните големи хитови, "Тој е најголем играорец" и "Изгубени во музиката", и од истиот албум.