Балкан
17. February 2018 - 19:10

Тато и јас одеме да се убиеме - страшен крик на момчето од Ниш, трагeдија го потресе Балканот

Седумгодишното момче викало додека неговиот татко телефонирал со соседот и му најавил дека ќе се самоубие и дека ќе го убие момчето, а потоа со автомобилот се удрил во друг автомобил. Момчето преживеало, а таткото загинал.
 
“Одиме да се убиеме, тато и јас”, викало детето додека татко му телефонирал со соседот и најавувал што ќе направи.
 
 
– Ми рече дека детето било кај него, дека никој нема да го чува и дека тој го води во “подобар свет”. Не можам да сфатам како не му беше жал за роденото дете”.
 
Вака започнала потресната приказна на Филип Митровиќ, соседот на Миросла Мириќ од Ниш, кој во средата вечер предизвикал сообраќајна несреќа со намера да го убие својот седумгодишен син и себе. За среќа, момчето поминало со полесни повреди, како и возачот од автомобилот во кој се судрил.
 
Бегал од полицијата
 
Мирослав, кој е роден во лесковачкото село Бобиште, живеел како постанар на улица Авалска во населбата Апеловац во Ниш. Тој се криел од полицијата од 8 февруари, кога е осомничен дека украл две ипол километри ограда од автопатот Ниш – Димитровград. Од тогаш не ни доаѓал во домот, а децата ги чувале соседот Небојша Митровиќ и неговите синови Филип и Стефан.