Македонија
3. December 2020 - 21:23

Таравари позитивен на Ковид-19

Позитивен на Ковид-19 е градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари. Тој веста за неговиот позитивен ковид тест ја соопшти на својот профил на социјалната мрежа фејсбук. 

„Почитувани пријатели и колеги, штотуку го добив резултатот од тестот и се покажа дека сум заразен со вирусот SarasCov-2.

Мојата информација има за цел да помогне во епидемиолошката истрага и на влијанието да ја подигне свеста што е можно повеќе за спроведувањето на мерките. Сите сме во ова оро, никој не може да се заштити сам ... со тоа што не спроведуваме анти-ковид мерки, своеволно се претвараме во оружје еден за друг.

Јас ке бидам под силен надзор на лекарите, и благовремено ќе ве информирам за сè.

Чувајте се!

Срдечно

Арбен Таравари“ напиша Таравари во својата објава на фејсбук.

Të dashur miq dhe kolegë, unë sapo mora përgjigjen e testit dhe rezultoj të jem i infektuar me virusin...

Posted by Arben Taravari on Четврток, 03 декември 2020