Македонија
1. August 2017 - 16:26

Таравари: Хеморагичната треска е под контрола

Седумтемина хоспитализирани на Инфективна кај кои се потврди дека немаат хеморагична треска ќе бидат пуштени дома. Нема опасност и кај уште еден жител од гостиварско кој исто така бил без симптоми на вирусот. Министерот Таравари дека е псречен изворот на зараза и состојбата е под контрола