Loading Video...
Свет
17. May 2019 - 21:44

Тајван е првата азиска држава која ги легализираше истополовите бракови

Тајван е првата држава во Азија која ги легализираше истополовите бракови. Во 2017 година, уставниот суд  на Тајван пресуди дека истополовите двојки имаат право законски да се венчаат  а Парламентот доби рок до 24 мај 2019 година да го донесе законот.